laptopszerviz

Szervizünkben igénybevehető szolgáltatások!

A bevizsgálás minden esetben díjmentes!

Garancia időn belüli javításokkal sajnos nem foglalkozunk!

Laptop tisztítás

A legtöbben észrevesszük az eddig nem jelentkező furcsa hangokat és a túlzott melegedést. A hűtőventilátor szűnni nem akaró küzdelme, hogy hidegen tartsa kedvenc segédünket folyamatos és kellemetlen hanghatásokkal jár. Hajlamosak vagyunk azonban azt hinni, hogy ez a laptopunk öregedésének természetes velejárója. Azt gondoljuk, hogy csak öregszik, ezért egyre hangosabb és forróbb amíg végül egyszer csak végleg elromlik majd. Azonban nem mindig ez okozza a problémát. Ha a laptop jobban melegszik a kelleténél, hangos, belassul egy idő után vagy esetleg ki is kapcsol magától, akkor jó esetben egy egyszerű belső tisztítással orvosolhatjuk a problémát.  Bármennyire is vigyázunk a laptopra és tisztogatjuk akár hetente kívülről, a port elkerülhetetlenül felszippantja a ventilátor és idővel akkora mennyiség gyűlhet össze, ami már veszélyeztetheti a készülék üzembiztos használatát. 

A probléma egy teljes belső tisztítással elhárítható. Ilyen esetben mindig alkotó elemeire bontjuk a laptopot és minden alkatrészt alaposan portalanítunk, processzor hőelvezető pasztát cserélünk mielőtt újra összeszerelnénk. Ezzel a művelettel kedvenc segédünk élettartama jelentősen meghosszabbítható. Azt ajánljuk, hogyha hosszú távon szeretné használni laptopját, akkor másfél évente legalább egyszer tisztítassa ki belülről! 

A laptop tisztítás teljes költsége bruttó 7620FT és 1 munkanapot vesz igénybe! 
 

 

Laptop tisztítás címe

A legtöbben észrevesszük az eddig nem jelentkező furcsa hangokat és a túlzott melegedést. A hűtőventilátor szűnni nem akaró küzdelme, hogy hidegen tartsa kedvenc segédünket folyamatos és kellemetlen hanghatásokkal jár. Hajlamosak vagyunk azonban azt hinni, hogy ez a laptopunk öregedésének természetes velejárója. Azt gondoljuk, hogy csak öregszik, ezért egyre hangosabb és forróbb amíg végül egyszer csak végleg elromlik majd. Azonban nem mindig ez okozza a problémát. Ha a laptop jobban melegszik a kelleténél, hangos, belassul egy idő után vagy esetleg ki is kapcsol magától, akkor jó esetben egy egyszerű belső tisztítással orvosolhatjuk a problémát.  Bármennyire is vigyázunk a laptopra és tisztogatjuk akár hetente kívülről, a port elkerülhetetlenül felszippantja a ventilátor és idővel akkora mennyiség gyűlhet össze, ami már veszélyeztetheti a készülék üzembiztos használatát. 

A probléma egy teljes belső tisztítással elhárítható. Ilyen esetben mindig alkotó elemeire bontjuk a laptopot és minden alkatrészt alaposan portalanítunk, processzor hőelvezető pasztát cserélünk mielőtt újra összeszerelnénk. Ezzel a művelettel kedvenc segédünk élettartama jelentősen meghosszabbítható. Azt ajánljuk, hogy ha hosszú távon szeretné használni laptopját, akkor másfél évente legalább egyszer tisztítassa ki belülről! 

Az expressz laptop tisztítás teljes költsége bruttó 10160FT és 3-4 órát vesz igénybe! A szolgáltatás csak hétköznapokon vehető igénybe! 
 

Tudnivalók a tápcsatlakozó cseréről

Az alaplapi csatlakozó általánosan elfogadott neve DC-JACK, ez az a csatlakozó ahova a tápegységünket szoktuk bedugni a laptopba. Azért hívják így , mert DC típusú (direct current) egyenáramú elektromos áram folyik át rajta, az áram ami a konnektorból érkezik pedig AC (alternate current) magyarul váltakozó áram. A töltőnk dolga átkonvertálni és szabályozni a váltakozó áramú feszültséget egyenáramú feszültséggé, hogy a laptopunkat tudjuk használni és ne menjen tönkre.  Több neve is van ennek a csatlakozónak mint pl hálózati csatlakozó,  tápcsatlakozó, hálózati csatlakozó aljzat. 

A DC tápcsatlakozókat a legtöbbször előszeretettel szerelik a gyártók kényelmetlen helyekre, pl a laptopjaink hátuljába, ami azt jelenti, hogy ki van téve különböző behatásoknak abban az esetben, ha nem egy asztalon vagy sík felületen használjuk őket. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy lényegesen kevesebbszer hoznak hozzánk javításra olyan készülékeket, amiknek tápcsatlakozója a jobb vagy a bal oldalon található  Ez a csatlakozó idővel egy kis ütésre, feszítésre, külső inger hatására könnyen kitörhet vagy megsérülhet. Sérülés esetén a rossz érintkezés miatt a DC tápcsatlakozó környezetében megnő a feszültség, ilyenkor az alaplap túlmelegszik, súlyosabb esetekben megég és a műanyag burkolat is megolvadhat, ezért sose használjuk laptopunkat hibás tápcsatlakozóval. Törés esetén a leváló fém alkatrészek alaplapi zárlatokat okozhatnak, ezért bármilyen probléma észlelése esetén azonnal áramtalanítson (húzza ki a töltőt és távolítsa el az akkumulátort a készülékből). Ezért is szoktuk mindig azt tanácsolni, hogy a laptopból szállítás esetén mindig húzzuk ki a tápkábelt és csak ezután rakjuk be a táskába. . 

Az LTC technikusai nagy tapasztalattal rendelkeznek a laptop és tablet tápcsatlakozók cseréjét illetően, kizárólag új és jó minőségű alkatrészekkel dolgozunk, ezért merünk javításainkra 12 hónap garanciát vállalni 1-3 napos átfutási idővel. 

A javítás költsége bruttó 18900FT ami minden esetben tartalmaz egy ingyenes teljes (külső-belső) tisztítást is. 
Tekintettel azokra a kedves ügyfeleinkre, akik nem tudják a laptopjaikat egy napra se nélkülözni, bevezettük expressz DC tápaljzat csere szolgáltatásunkat is, ebben az esetben a javítás várható időtartama 3-4 óra, költsége bruttó 22900FT. Ez a szolgáltatás csak hétköznap vehető igénybe! 
 

Tudnivalók az alaplapi csatlakozó cseréről

Laptopunkon rengeteg különböző külső csatlakozó található amivel pl külső monitort, tv-t, hálózati kábelt, hangszórót, fejhallgatót, mikrofont, egeret, billentyűzetet csatlakoztathatunk , ezzel is fokozva a felhasználói élményt. Az egyetlen probléma ezekkel a csatlakozókkal, hogy kis ütésre, feszítésre , külső inger hatására könnyen el tudnak romlani, de akár maguktól is tönkre mehetnek, és ha elég szerencsétlenül történik a sérülés a leváló fém darabok a laptopot is tönkre tehetik. 
Előfordulnak olyan esetek is, amikor nem mindig jelenthetjük ki egyértelműen , hogy a csatlakozó a hibás mert tíz alkalomból kétszer működik probléma mentesen. 
Bármilyen hibát vagy rendellenességet tapasztal a laptopja alaplapi csatlakozóival kapcsolatban, ne késlekedjen felkeresni minket, mert szervizünkben a bevizsgálás minden esetben díjtalan és mindig meg tudjuk állapítani, hogy pontosan mi okozza a kellemetlenségeket. A legtöbb csatlakozóból raktárkészletet tartunk, ezért a javítási határidőket kedvező feltételek mellett (1-3nap) tudjuk biztosítani.

Alaplapi csatlakozó cseréjének javítási költsége bruttó 15900FT. A javítás várható időtartama 1-3 munkanap! 

 

 

 

Tudnivalók az alaplap javításról

Az egyik legrosszabb dolog ami történhet a laptopunkkal az az alaplapjának meghibásodása. Mivel a laptop alaplapja a legösszetettebb része a készüléknek ezért ennek meghibásodása nagyon sokféle lehet, ebből adódóan a jelenség amit a gép produkál is rendkívül változatos. A spontán fagyásoktól, lassú működéstől egészen addig, hogy a gép nem kapcsol be, a visszajelző LED-ek nem világítanak. Ilyen esetekben a hiba pontos behatárolása a készülék teljes szétszedését és komoly szakértelmet kíván.
Ezért a legjobb, ha az LTC jól képzett és tapasztalt technikusaira bízza ezt a feladatot. Kollégáink a  lehető legrövidebb határidővel feltárják és javítják az ilyen jellegű meghibásodásokat. Ehhez a sokéves tapasztalat mellett a jól felszerelt szerviz és a jó minőségű cserealkatrészek biztosítják a megbízható eredményt. 

 

Alaplap hibára utaló jelek:

 • A készülék bekapcsolása után a szokásos LED-ek felvillannak és a ventilátor is pörögni kezd. De a képernyő teljesen fekete marad és a winchester nem pörög fel.

 

 • A készülék bekapcsolása után a kijelző felvillan de nem történik semmi, vagy a gyártó logójánál megáll és nem bootol tovább.

 

 • A készülék bekapcsolása után sípoló hangot ad vagy hibakódot sípol.

 

 • Egyáltalán nem kapcsol be a készülék.

 

 • Bizonyos csatlakozók nem működnek. (USB, VGA, HDMI, SD-KÁRTYA)
   
 • Az operációs rendszer elindul, de nem érzékel hálózatot, nem látja a wifi hálózatokat, nem ad hangot se a beépített hangszórón se a jack dugón keresztül, nem működik a billentyűzet vagy a touchpad. 
   

Alaplap hibát okozhatnak az alábbi tényezők:
 

 • Elektromos és feszültség ingadozás (ezért nagyon fontos, hogy megfelelő, jó minőségű adaptert használjunk)

 

 • Porszemcsék, túlmelegedés (ezért ajánljuk legalább az évente egyszeri tisztítást)
   
 • Fizikai károsodások (ütés, leejtés, nedvesség)
   
 • A gép előregedése, vagy sajnos a tervezett elavulás.

Szervizünkben rövid határidővel (1-3nap) vállaljuk a laptop alaplap javításokat, bruttó 19900FT-ért amire 1év jótállást vállalunk.

A legnagyobb szakértelem mellett is sajnos előfordulhat, hogy nem lehet megjavítani a meghíbásodott alaplapot, ilyen esetben mindig felajánljuk adatainak díjtalan lementését külső adathordozóra. 
 

Tudnivalók a laptop ventilátor cseréről

Gyakran előforduló hiba a laptop ventilátorának meghibásodása, ha kerreg, zúg, zörög vagy bármilyen a megszokottól eltérő hangot ad, esetleg teljesen leáll ne használja tovább a készüléket, mert rengeteg problémát okozhat egy hibás hűtő ventilátor. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb meghibásodás a túlzott melegedés következményeként jelentkezik és sokkal egyszerűbb valamint költséghatékonyabb még időben csak a ventilátort cserélni, mint utólag kezelni a következményeket. (pl videokártya meghibásodás). Amennyiben a ventilátor működésében semmilyen hibát nem tapasztal, de a készülék jobban melegszik a kelleténél, néha előfordulhat, hogy a hővezető borda hibásodik meg, és nem tudja a keletkezett hőmennyiséget elszállítani a processzortól, vagy a video chiptől a ventilátorig. Ilyen esetben a komplett hűtő rendszert cseréljük.   
Cégünk igyekszik minden laptophoz ventilátort tartani raktáron, hogy ügyfeleink minél hamarabb újra használhassák meghibásodott készülékeiket. Csak és kizárólag gyári, valamint 100% tesztelt használt ventilátorokat forgalmazunk, utángyártott és OEM ventilátorok forgalmazásával nem foglalkozunk.

A ventilátorok ára modellenként változik, vannak olyan modellek, ahol lehet külön csak a ventilátort cserélni de előfordulnak olyan esetek is amikor a ventilátor hűtőbordával együtt cserélhető csak, ezért a komplett hűtőrendszert kell cserélni. 

A megfelelő ventilátor kiválasztásában hatalmas segítséget nyúj a főoldali laptop alkatrész keresőnk, ahol négy darab egyszerű lépés után már láthatja is mennyibe kerül a laptopjával kompatibilis hűtőegység. Amennyiben nem találja laptopját a listában, kérjük érdeklődjön az elérhetőségeink valamelyikén.

 

Ventilátor csere esetén az átlagos javítási idő 1-3 munkanap.
 

 

Tudnivalók a kijelző cseréről

Laptopunk legsérülékenyebb pontja a kijelzője. Elég egy kis ütés, nyomás, leejtés vagy rossz mozdulat és már meg is van a baj. Mivel a kijelző üveg lapok rétegeiből áll, ha ez eltörik vagy megreped esetleg magától meghibásodik sajnos nincs más lehetőség a javításra, csak a komplett kijelző panel cseréje. Minden laptophoz igyekszünk kijelzőt tartani raktáron, mert tudjuk, hogy a laptop a legtöbb embernek ma már munkaeszköz és nem állhat a szervizben "heteket" amíg megérkezik a megfelelő alkatrész. Mivel raktáron tartunk rengeteg kijelzőt, ezért a javítási határidő rendkívül kedvező, legtöbb esetben 15-20 percet vesz csak igénybe, nem kell itt hagyni nálunk a laptopot napokra. 

Gyakran előforduló kijelző hibák:

 • Fizikai sérülés (törés, karc): A kijelző cseréjével orvosolható.
   
 • Vízszintes csíkok a kijelzőn: Videokártya hiba, a kijelző működik, a képmegjelenítésért felelős chip szorul javításra.
   
 • Teljesen fekete képernyő: Ha azt tapasztaljuk, hogy a laptop kijelző fényereje megváltozik bekapcsolás után, de nem jelenik meg kép, akkor a LCD kábel hibás csatlakozására gyanakodhatunk először.
   
 • Sötét képernyő: Régebbi fajta (CCFL) kijelzőknél gyakran előfordul, hogy képet megjelenít a kijelző csak éppen a háttérfényt nem kapcsolja fel, ilyen esetben gyanakodhatunk kijelző hibára. De meg kell győződni, hogy a laptop fényerejét nem e vettük le minimumra, esetleg a LID relé ami érzékeli ha lecsukjuk a laptopot nincs e beragadva? Szintén gyakori hiba, hogy az inverter megy tönkre és azt kell cserélni.  
   
 • Furcsa képernyő, helytelen színek: Ilyen esetben általában a videokártya ment tönkre, mivel a legtöbb laptop alaplapjára integrálva van a videokártya a legbiztosabb javítási módszer az egész alaplap cseréje. 
   
 • Pontok vagy csíkok a kijelzőn: A kijelző cseréjével orvosolható.
   
 • Több pontra osztott kijelző azonos tartalommal: Szintén videokártya hiba. 
   
 • Foltos vagy homályos kép: Általában kijelző hiba, a kijelző cseréjével orvosolható.​

 

A megfelelő kijelző kiválasztásában segítséget nyújthat a kijelző méret táblázatunk, ahol egy vonalzó segítségével megtudhatja, hogy hány colos kijelző való a laptopjába, de ez még sajnos nem elég, mert rengeteg felbontásban és csatlakozó fajtában eltérő, de azonos nagyságú kijelző van forgalomban. Legtöbb esetben elég a gép pontos típusának megadása is. A biztos beazonosítás érdekében a hibás kijelző panel gyári számára van szükségünk, ha ez nem megoldható , mert nincs kibontva a kijelző, akkor sajnos szükségessé válik a hibás laptop fizikai megtekintése.

Szervizünkben a nálunk vásárolt laptop kijelzőket, szakszerűen, díjtalanul és nagyon gyorsan cseréljük. 

Segítség a laptopja kijelzője méretének megállapításában


 

 

 

 

 

 

 

 

Tudnivalók a laptop billentyűzet cseréjéről

A laptopok kijelzője után ez a második legsűrűbben meghibásodó alkatrész. Elég egy pár csepp folyadék, és már meg is van a baj. Billentyűzet tisztítás esetén sose használjunk vizes, nedves rongyot, és a boltokban kapható billentyűzet tisztító folyadékok alkalmazását se javasoljuk. A legjobb megoldás, egy tiszta de száraz ronggyal való óvatos áttörölgetés. Amennyiben véletlenül folyadék kerül a billentyűzetre, célszerű azonnal áramtalanítani a laptopot (töltő kábel kihúzása, akkumulátor eltávolítása), és felkeresni szervizünket. Minél tovább halogatjuk a laptop tisztítását, annál valószínűbb, hogy a laptopra borult folyadék maradandó és javíthatatlan károsodást okoz. Egy eláztatott billentyűzet az esetek döntő többségében ahogy kiszárad még használható, csak azt tapasztaljuk, hogy pár gomb nem működik. Mivel a billentyűzet rétegekből tevődik össze, amiket szétszedni és újra összerakni lehetetlen feladat, ezért javításukkal nem érdemes foglalkozni, csak és kizárólag a komplett billentyűzet cseréjével lehet megoldani a problémát. Sűrűn találkozunk olyan meghibásodásokkal is, amikor a kisgyermek, vagy egy háziállat kipattintja a billentyűzet gombjait, ilyen esetben célszerű összegyűjtögetni a leesett gombokat, mert ha nem törtek el a gomb alatt található műanyag mechanikák akkor jó eséllyel vissza tudjuk pótolni a hiányzó gombokat. Amennyiben eltörik, elveszik, akkor is célszerű felkeresni minket, mert több száz hibás, bontott billentyűzetünk van raktáron, amiket már használni ugyan nem lehet, de gomb pótlásra még kiválóan alkalmasak. Ha sehogy se tudjuk megoldani a hiányzó gombok pótlását, akkor lehetőség van a komplett klaviatúra cseréjére.

A laptop billentyűzetek árai modellenként változnak, kérjük használja főoldali négy lépéses laptop alkatrész keresőnket a laptopjával kompatibilis billentyűzetének megtalálására. Minden esetben gyári, kiváló minőségű billentyűzeteket cserélünk, OEM és utángyártott neve nincs billentyűzetek forgalmazásával nem foglalkozunk, amikre 1 év azonnali cseregaranciát vállalunk.  

A laptop billentyűzet csere a legtöbb modellnél mindössze 15 percet vesz igénybe, de manapság előfordulnak olyan készülékek is , ahol egy billentyűzet cseréhez szét kell szedni az egész laptopot, ilyen esetben a javítási idő 1, 1.5 óra. 

Tudnivalók a memória hibákról és bővítésekről

Mi is az a memória? Angolul Random Access Memory (RAM).  Ez egy fajta tárolási eszköz, ahol laptopunk tárolhatja az ideiglenesen szükséges adatokat. Több fajta adattárolási megoldás áll rendelkezésre pl CPU Cache  vagy állandó tárolási eszközök (HDD/SSD). Gyakran összekeverik a tárolási kapacitás nagyságát a memória méretével. A tárolási kapacitás nagyságát a laptopban található merevlemez határozza meg, míg a processzorban található Cache egy kis mennyiségű de gyakran szükségszerű ideiglenes adatmennyiség tárolására alkalmas eszköz. A memória és a processzor csak kis mennyiségű ideiglenes adat tárolására alkalmas és mind a kettő kiürül amikor kikapcsoljuk a készüléket, amit a merevlemezre másolunk adat pedig hosszútávon elérhető és kikapcsolás után és hozzáférhető valamint nagyságrendekkel nagyobb adatmennyiség tárolására alkalmas. 

 

A laptop memóriák nem sűrűn romlanak el, mivel nincsen rajtuk mozgó alkatrész. Ritkán találkozunk hibás memóriákkal, ügyfeleink döntő többsége azért keres fel minket, mert lassulást tapasztal készülékén és ezt szeretné orvosolni. Ilyen esetekben mindig memória bővítést és esetlegesen az operációs rendszer újratelepítését javasoljuk. Minél több a memória a laptopunkban , annál hamarabb bootol be, kapcsol ki, tölti be kedvenc weboldalainkat. 

Természetesen előfordulnak memória meghibásodások, az alábbi esetekben gyanakodhatunk:

 • Amikor először bekapcsoljuk a laptopot minden tökéletesen működik, de ahogy huzamosabb ideig használjuk a készülék teljesítménye jelentősen lecsökken. Pár óra elteltével a weblapok betöltése több percig tart, és a már megnyitott programok közötti ablak váltás is csigalassúságú lesz. 
 • A laptop mindenféle előjel nélkül és kiszámíthatatlan időközönként újraindul magától.
 • A jól ismert "kék halál" hiba, gyakran vezethető vissza a memória meghibásodására.
 • Fileok amiket sűrűn használunk és mentünk egyszer csak megmagyarázhatatlan oknál fogva hibásak lesznek, ami idővel csak rosszabb lesz és eljuthatunk arra a pontra amikor már a rendszer fileokat is érinti a meghibásodás, ezért a készülék nem fogja betölteni az operációs rendszert.
 • Új program vagy operációs rendszer telepítésnél folyamatosan valami furcsa hiba üzenetbe ütközünk.   (0x0000078BFBFF) error.

 

Minden fajta laptop memóriával foglalkozunk,  mivel megbízható alkatrészekről van szó, előnyben részesítjük a használt memóriákat a kedvező áruk miatt, de természetesen tartunk teljesen új memória modulokat is raktáron. 

A legtöbb esetben a beszerelés 10 percet vesz igénybe.
 

Tudnivalók a HDD vagy SSD cseréről

A merevlemezek is elég sűrűn meghibásodnak, és sajnos ez a meghibásodás a legfájdalmasabb, mert ezeken az eszközökön tároljuk fotóinkat, dokumentumainkat, filmjeinket, zenéinket. Ezért célszerű bizonyos időközönként biztonsági másolatot készíteni a fontosabb adatainkról. Minél nagyobb az adott merevlemez, annál több adatot tárolhatunk rajta. Ellentétben a memóriával a régi fajta merevlemezek (HDD-k) tartalmaznak mozgó alkatrészt, ezért ütés, koccanás, leejtés következtében még akkor is gyakran elromlanak ha a laptopnak amúgy semmilyen egyéb baja nem lesz.  Az új generációs SSD meghajtók már sokkal strapabíróbbak, mert azok már nem tartalmaznak semmilyen mozgó alkatrészt, memória chipek sokaságából épülnek fel, és mivel nincs szükség egy adattároló korong mozgásban tartására, a hozzátartozó olvasó fej folyamatos mozgatására az írási és olvasási sebességük is lényegesen nagyobb mint a hagyományos merevlemezeké, valamint a meghibásodás kockázata is lényegesen kisebb. Üzletünkben kedvére válogathat új és használt merevlemezek és SSD meghajtók között. Lehetőség van SSD bővítésre olyan módon is, hogy a régi HDD-t is megtartjuk, és mellé az optikai meghajtó helyére szereljük egy beépítő keret segítségével az új és villámgyors SSD meghajtót. Ilyen esetben a rendszert az SSD meghajtóra célszerű telepíteni, és a régi merevlemezen csak adatot tárolni. Minden esetben segítünk adatai biztonságos lementésében, hogy a csere után is zökkenőmentesen használhassa jól megszokott programjait.  

Merevlemez hibára utaló jelek:

 • A számítógép lelassulása, főleg adatok másolásánál vagy ha új operációs rendszer telepítése után egyből jelentkezik
 • Adataink megsérülése (pl egyik nap még meg tudunk nyitni egy dokumentumot, másnap már nem engedi megnyitni)
 • Bad sectorok megjelenése (külön program, vagy windowsos diagnosztikai eszköz kell a kijelzésükhöz)
 • Furcsa kerregő, kattogó hangokat hallunk kiszűrődni a laptop burkolatából
 • Lefagy, sűrű kék halál üzenet
 • Egyáltalán nem ismeri fel a laptop a csatlakoztatott merevlemezt. 

Az új merevlemezekre és SSD meghajtókra 1 év , használt meghajtókra 1 hónap jótállást vállalunk.

Egy HDD csere vagy SSD bővítés általában nem tart tovább 20-25 percnél.  
 

Tudnivalók a CD/DVD/Blu-ray meghajtó cseréről

Véleményünk szerint egy idejét múlt technológiáról van szó, de ettől függetlenül a gyártók a mai napig előszeretettel építik be a készülékeikbe az optikai meghajtót. 
A CD/DVD/Blu-ray meghajtók segítségével telepíthetünk programokat, nézhetünk és másolhatunk filmeket, írhatunk zenét vagy adatot. Azonban, mint minden elektronikai eszköz ezek a meghajtók is el tudnak romlani és sok bosszúságot okozhatnak amikor éppen szükség lenne rájuk. 

Gyakori optikai meghajtó meghibásodások:

 • Nem olvas
 • Nem ír
 • Nem nyílik ki a tálca

Bármilyen hibát tapasztal optikai meghajtója működése közben, kérjük keressen minket elérhetőségeink valamelyikén, az ilyen meghibásodásokat általában a régi meghajtó lecserélésével szoktuk orvosolni, kb 15 perc alatt, ezért nem kell itt hagyni a laptopot.  
 

Laptop javítás lépésről-lépésre!

1. Üzletünkben szakképzett értékesítő kollégánk kérésére átnézi a hibás készüléket, és amennyiben ha a hiba azonnal javítható a felmerülő szerviz költségekről árajánlatot ad.

2. Amennyiben Ön azt elfogadja,
- szakemberünk a helyszínen kijavítja a meghibásodást. (Amennyiben alkatrészt is kell cserélni, Ön helyszíni raktárkészletünkből válogathat a gyári, az utángyártott, és a minőségi használt termékeink közül.)
- időigényesebb probléma esetén (-pl. komolyabb alaplapi meghibásodásnál) a rendszerünkben is rögzített munkalapot veszünk fel. ilyen esetben a javítás várható időtartama 1-7 munkanap.
- alkatrész rendelés esetén a javítás várható időtartama attól függ, hogy az alkatrészt mennyi idő alatt tudjuk beszerezni. Európából ez az idő általában 1 hét, az USA-ból vagy Távol-Keletről 14-21 nap.

A javítás végeztével kollegánk értesíti Önt, hogy a készüléke átvehető.